Bolån utan fast anställning

Hos Zensum har du möjlighet att ansöka om bolån även om du saknar fast anställning eller inkomst.

Zensum jämför med flera olika aktörer och kan hjälpa dig att få ett bolån även om du är egenföretagare, frilansare, projektanställd eller timanställd.

Ansök om bolån utan fast anställning

Att du har valt att starta eget, frilansa eller vara tim- eller projektanställd behöver inte hindra dig från att köpa din egen bostad. Tvärtom finns det många långivare som inte bryr sig särskilt mycket om anställningsformen – så länge du har en stadig inkomst. Med Zensums jämförelsetjänst kan du försäkra dig om att du inte bara väljer en långivare som beviljar ditt bolån, utan att du också får riktigt bra villkor. Helt kostnadsfritt.

Bättre förutsättningar till bra bolån

För att en långivare ska bevilja din låneansökan måste du kunna påvisa att din privatekonomi är tillräckligt stabil för att klara kostnaderna som lånet medför. Saknar du en fast anställning behöver du förbereda dig genom att ta fram dokumentation som visar att du har en stadig inkomst, till exempel genom anställningsavtal eller lönespecifikationer. Om det inte skulle räcka eller om du vill få bättre lånevillkor finns alternativet att ansöka tillsammans med en medlåntagare. Det innebär att du delar på ansvaret för lånet med en annan person, och att det då är er sammanlagda betalningsförmåga som ligger till grund för bankens bedömning.

Så fungerar Zensums jämförelsetjänst för bolån

När du ansöker om bolån genom Zensum börjar du med att fylla i dina uppgifter och hur stort belopp du vill låna. Något som är viktigt att känna till är att du som mest får låna 85 % av bostadens värde, resterande summa måste du spara ihop till själv eller finansiera genom exempelvis ett privatlån. Efter att du har skickat in din ansökan tar vi en kreditupplysning på dig, och kontaktar ett flertal kvalitetssäkrade långivare. De återkommer till dig inom 24 timmar med låneofferter som du har 30 dagar på dig att jämföra. Hittar du ett erbjudande som känns rätt kan du gå vidare med det, annars är det bara att strunta i alltihop. Du förbinder dig med andra ord inte till någonting när du använder vår tjänst.