Zensum Corporate

Zensum idag
Bolagsstyrning

Vår Mission

Vi jobbar med, och för, en ansvarsfull utlåning. – Vi vill och tror på att vi kan bidra till en värld utan dåliga lån genom att ställa krav både på oss själva och de långivare vi jobbar med. Omtänksamhet måste alltid komma före lönsamhet. Vi ska aldrig någonsin tjäna pengar på andras olycka.

Vår Vision

Inga dåliga lån.

Med en tillgänglig personlig service och en ansvarsfull utgångspunkt vill vi bidra till en värld utan dåliga lån.

Kort om Zensum

2013

Startade vi i Stockholm, Sverige

2

Zensum är aktiva i Sverige och Norge.

450.000

Över 450.000 människor har jämfört sina lån via Zensum.

205

Zensum har 205 anställda, baserade i Stockholm och Uppsala

90 %

Av all den volym vi förmedlat så har över 90% används till refinansiering av tidigare lån och krediter.

3

Zensum innehar tre olika tillstånd från Finaninspektionen

Vår resa

2013

2013

Zensum grundades på David Bagares gata i Stockholm med ambitionen att hjälpa människor hitta rättvisa räntor och bra lån. Lokalen var liten men visionen stor: Inga dåliga lån.

2014

2014

Det unga företaget går som tåget, efterfrågan på ett enkelt och rättvist sätt att förbättra sin ränta var stor, och vi expanderar till NYC! (Ok, det var inte NYC, det var Uppsala!)

2015

2015

Zensum har vid det här laget hjälpt 100.000 människor att se över sina lån. Vi ser att vi kan göra riktig skillnad och ambitionen växer. Vi kan mer! Företaget ger sig ut på okänd mark och lanserar två PPM-fonder. Tyvärr var idén inte lika glasklar som den först såg ut och grumlades av en stormig PPM-värld. En dyrköpt men värdefull erfarenhet som gjort oss bättre än vad alla framgångar någonsin gjort.

2016

2016

Med siktet fortsatt inställt på att vara en god kraft på lånemarknaden lanserar Zensum en trygghetsförsäkring - Zensum Säker, tillsammans med försäkringsjätten AXA.

2017

2017

Zensum hittar hem igen och fokuserar på det vi gör riktigt bra. Stärkta av nöjda kunder inom jämförelse av lån expanderar Zensum till Norge i dotterbolaget Zensum AS.

2018

2018

Året då vi nådde vår finaste milstolpe 4,7 av 5 i betyg på Trustpilot i Sverige och 4,9 av 5 i Norge, baserat på 3000 respektive 500 recensioner. Med det i ryggen börjar vi lägga grunden till en ny varumärkesresa.

2019

2019

Med över 450.000 lånejämförelser i Norge och Sverige går Zensum in starka i det nya året. Under andra kvartalet kommer nya bromsåtgärder mot konsumtionslån i Norge som på kort sikt är en utmaning, men som på längre sikt stärker Zensums erbjudande och hjälper oss mot vår fortsatt närvarande vision. Inga dåliga lån.

2020

2020

Året som allt mer liknar en berg- och dalbana tar fart. Zensum tilldelas tillstånd från Finansinspektionen för bostadskreditförmedling, betalningsinitieringstjänster och kontoinformationstjänster. Vi lanserar Zensumkraven med ambitionen att inte bara förändra oss själva, utan hela lånemarknaden till det bättre. Fortsättning följer.

Vi är stolta över att ha hjälpt över 500 000 människor i Sverige och Norge att jämföra sina lån.

Vår styrelse

I aktiebolag så är det styrelsen som har det yttersta ansvaret för bolagets verksamhet. Vi är därför lyckligt lottade att ha en styrelse som är otroligt involverade i vårt bolaget och som har förståelse för branschen. Tillsammans jobbar vi utifrån en gemensam värdegrund för att kunna erbjuda den bästa servicen till alla våra kunder utan att tumma på varken kvalitet eller kravbild.

Styrelsens sammansättning

Under bolagets utveckling har vi utökat styrelsens kompetens för att få en heltäckande bild av den marknad vi är aktiva på. Detta har vi lyckats med tack vare de varierande bakgrunderna hos våra ledamöter. Eftersom vi bedriver tillståndspliktig verksamhet så ställs extra höga krav på kompetensen hos våra ledamöter. Alla ledamöter, samt några av bolagets befattningshavare, har genomgått en s.k. ledningsprövning hos Finansinspektionen innan de får tillträda sitt uppdrag. Några av våra ledamöter är dessutom aktiva i bolagets dagliga verksamhet.
Ordförande

Henrik Källén

Linkedin
Ledamot

Elias Jacobson

Linkedin
Ledamot

Frida Ahrenby

Linkedin
Ledamot

Jonas Bengtsson

Linkedin
Ledamot, Grundare

Oliver Hildebrandt

Linkedin
Ledamot, VD, Grundare

Pontus Reuterswärd

Linkedin

Våra tillstånd

Zensum har tidigare bedrivit verksamhet som konsumentkreditinstitut enligt lagen (2014:275) om viss verksamhet med konsumentkrediter under tillstånd som beviljades av Finansinspektionen den 11 december 2014. I februari 2020 erhöll Zensum tillstånd från Finansinspektionen att driva verksamhet som bostadskreditsinstitut enligt lagen (2016:1024) om verksamhet med bostadskrediter. Zensum har vidare tillstånd att bedriva verksamhet som betaltjänstinstitut enligt lagen (2010:751) om betaltjänster.

– Konsumentkreditförmedling

– Bostadskreditförmedling

– Betalningsinitieringstjänster

– Kontoinformationstjänster