Urval partners privatlån/bolån

Här visas ett urval av våra 5-stjärniga omdömen. Betyg beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Omdömens äkthet kontrolleras delvis. Zensum bjuder in kunder som har använt tjänsten via sms/epost att lämna omdömen. Kunder som lämnar omdömen via omdömeslänken verifieras automatiskt. Kunder som inte använder länken när de lämnar omdömen kan Zensum inte verifiera.

Urval partners bolån/privatlån

Baka in blancolån i bolån - går det och vad finns det för alternativ? Zensum guidar dig till lägre ränta!

Att baka in blancolån i sitt bolån är möjligt, men det finns vissa krav. Enligt svensk lag får du inte ta ett bolån på mer än 85 % av bostadens värde. Gör du däremot en omvärdering av din bostad och den blir värderad högre än vad du köpte den för betyder det att din belåningsgrad blir lägre. En lägre belåningsgrad innebär att det finns möjlighet att baka in dyrare lån, såsom blancolån, i bolånet.

Om du inte har möjlighet att lyfta över privatlånet till ditt bolån finns det andra alternativ för att få ned lånekostnaden. Läs mer både om att baka in blancolån i bolån och dess alternativ i texten nedan.


Baka in blancolån i bolån - Omvärdera bostaden för att minska belåningsgraden

Oftast omvärderar man sin bostad för att få bättre villkor på sitt bolån. Det kan vara efter en renovering eller om bostadspriserna har stigit. Du kan också omvärdera bostaden för att se om det finns utrymme för att baka in ett privatlån, t.ex. ett energilån, i ditt bolån. I många fall kan det dock vara svårt eftersom du inte får låna mer än 85 % av bostadens värde. Du får heller inte omvärdera din bostad hur ofta du vill utan enbart var femte år eller om det skett en avsevärd värdeförändring såsom efter en renovering.


Få ner dina lånekostnader effektivt - 4 tips för lägre ränta

Att du vill låna pengar till en så låg kostnad som möjligt ser vi som en självklarhet. Många lånar pengar till onödigt höga kostnader och så tycker vi inte att det ska behöva vara. Nedan radar vi upp ytterligare ett par tips för att få ned dina lånekostnader.

1. Samla lån

Att samla dina lån och krediter innebär att du slår ihop olika skulder i ett och samma privatlån. På det sättet får du bättre koll på din privatekonomi och slipper krångla med olika fakturor, avgifter och amorteringar. Dessutom kan du troligtvis få ner lånekostnaden, speciellt om du samlar flera dyra lån.

2. Omförhandla din ränta

I många fall kan du omförhandla din ränta för att få en lägre räntekostnad. Då kontaktar du din långivare för att förhandla ned räntan och på det sättet kan du få ned den totala kostnaden för lånet.

3. Håll en god kreditvärdighet

Har du en hög kreditvärdighet och visar på god återbetalningsförmåga kan du i regel få en bättre ränta. Detta eftersom det är en lägre risk för banken att låna ut pengar till någon med hög kreditvärdighet.

4. Ansök med en medsökande

Att ansöka med en medsökande ger dig ofta en lägre ränta. Är man två personer som står på lånet minskar risken att långivaren inte ska få betalt.

Vanliga frågor om att baka in blancolån i bolån

Kan man baka in privatlån/blancolån i bolån?

Möjligheten finns. Däremot får du enligt lag inte ta ett bolån på mer än 85 % av bostadens värde. Du behöver därmed ha tillräckligt stort utrymme för att baka in lånet.

Vad finns det för alternativ till att baka in privatlån i bolån?

Ett bra alternativ är att samla sina lån och krediter vilket betyder att man slår ihop olika skulder i ett och samma privatlån. Det kan minska dina lånekostnader betydligt.

Varför ska jag baka in mina blancolån i bolånet?

Eftersom räntan på bolån generellt är mycket lägre än räntan på blancolån. Bakar du in dina blancolån i ditt bolån sänker du räntan och får därmed lägre kostnader för ditt lån.

Siffror vi är stolta över

+5 000
Omdömen på Trustpilot
+1 000 000
Behandlade offerter
+100
Kundtjänstmedarbetare

Vi hjälper dig att lösa dyra lån och krediter

Vår ambition är att du ska känna dig trygg och själv ta kontroll över din ekonomiska situation. Därför vill vi göra det enkelt att hitta rätt lån och rätt lånegivare för just dig. Oavsett om du snabbt vill bli skuldfri eller på sikt sänka din månadskostnad kan du ha nytta av att samla alla dina lån och krediter med Zensum.

När du samlar alla dina lån via Zensum kan du själv välja den långivare som ger dig lägsta möjliga ränta. Du kan alltid jämföra banker och själv bestämma dig för om du vill lägga om ditt lån.

Samla alla lån i ett nytt eller befintligt bolån

Nästan oavsett hur din ekonomi ser ut och vilken kreditvärdighet du har är det smart att se över lånekostnaderna med jämna mellanrum. Ett första steg till i riktning mot en starkare privatekonomi kan vara att baka ihop dina lån i ett lite större privatlån eller i ett förmånligare bolån.

Först och främst får du en bättre kreditvärdighet vilket kan ge en lägre månadskostnad lite längre fram. Du får dessutom en mycket bättre översikt över din ekonomi om du väljer att samla ihop dina lån. Slipp onödigt krångel med många fakturor och minska risken att du missar en betalning!

Vi på Zensum bryr oss om dig & din ekonomi!

För oss är det viktigt att du inte bara får vilket nytt lån som helst, utan att du får ett lån med bästa möjliga ränta och villkor utifrån din situation. Vi kan till exempel de dig tips kring hur du samlar dina lån och krediter på bästa sätt.

Har du redan samlat dina dyra lån och tycker att det är svårt att hitta ett billigare alternativ? Kontakta vår kundtjänst via e-post eller telefon. Uppgifterna hittar du längst ner på sidan.

"Vi vill förändra hur vår bransch jobbar och att du ska förvänta dig mer av oss. Vi kallar det Zensumservice, och den ska vara överraskande bra!"

Zensum hjälper dig med ditt lån
Vi vill förändra hur vår bransch jobbar och att du ska förvänta dig mer av oss. Vi kallar det Zensumservice, och den ska vara överraskande bra.
Elvira vid ingången på ZensumAmanda på kredithandläggning ZensumKalle CTO på Zensum vid sin dator
Hej! Du når oss snabbast på 0771-30 44 47. Du kan också maila oss på kundservice@zensum.se. Vi har öppet måndag-torsdag 09-19 och fredagar 09-17.
Kontakta Zensum
Outline graphic depicting hand nurturing a heart

Vanliga frågor om Samla lån i bolån

Läs gärna igenom vanliga frågor om Samla lån nedan, eller gå in på vanliga frågor. Du kan också kontakta vår kundservice på 0771-30 44 47.
Se alla frågor och svar
Har du fortfarande frågor om Zensum? Ring oss på 0771-30 44 47