Press & Media

Siffror vi är stolta över

+5 000
Omdömen på Trustpilot
+900 000
Behandlade offerter
+150
Kundtjänstmedarbetare

Vår resa

2013

2013

Zensum grundades på David Bagares gata i Stockholm med ambitionen att hjälpa människor hitta rättvisa räntor och bra lån. Lokalen var liten men visionen stor: Inga dåliga lån.

2014

2014

Företaget går som tåget, efterfrågan på ett enkelt och rättvist sätt att förbättra sin ränta visade sig vara stor. Vi expanderar till Uppsala!

2015

2015

Zensum har vid det här laget hjälpt 100 000 människor att se över sina lån. Vi ser att vi kan göra riktig skillnad och ambitionen växer. Företaget ger sig ut på okänd mark och lanserar två PPM-fonder. Tyvärr var idén inte lika glasklar som den först såg ut och grumlades av en stormig PPM-värld. En dyrköpt men värdefull erfarenhet som gjort oss bättre än vad alla framgångar någonsin gjort.

2016

2016

Med siktet fortsatt inställt på att vara en god kraft på lånemarknaden lanserar Zensum en trygghetsförsäkring - Zensum Säker, tillsammans med försäkringsjätten AXA.

2017

2017

Zensum hittar hem igen och fokuserar på det vi gör riktigt bra. Stärkta av nöjda kunder inom jämförelse av lån expanderar Zensum till Norge i dotterbolaget Zensum AS.

2018

2018

Året då vi nådde vår finaste milstolpe: 4,7 av 5 i betyg på Trustpilot i Sverige och 4,9 av 5 i Norge, baserat på 3000 respektive 500 recensioner. Med det i ryggen börjar vi lägga grunden till en ny varumärkesresa.

2019

2019

Med över 450 000 lånejämförelser i Norge och Sverige går Zensum in starka i det nya året. Under andra kvartalet kommer nya bromsåtgärder mot konsumtionslån i Norge som på kort sikt är en utmaning, men som på längre sikt stärker Zensums erbjudande och hjälper oss mot vår fortsatt närvarande vision: Inga dåliga lån.

2020

2020

Året som allt mer liknar en berg- och dalbana tar fart. Zensum tilldelas tillstånd från Finansinspektionen för bostadskreditförmedling, betalningsinitieringstjänster och kontoinformationstjänster. Vi lanserar Zensumkraven med ambitionen att inte bara förändra oss själva, utan hela lånemarknaden till det bättre.

2021

2021

Som ett viktigt första steg i en mer långsiktig och omfattande digital satsning lanserar vi en ny sajt med förbättrad funktionalitet och förbättrat innehåll. Zensum tar nästa naturliga steg i bolagets utveckling genom att lansera jämförelse och förmedling av bolån, i både Sverige och Norge.
Vi lanserar även vår trygghetsförsäkring i Norge - Zensum Sikker. Vi passerar dessutom en viktig milstolpe med 700 000 genomförda lånejämförelser.

2022

2022

Trots en skakig omvärld med stigande räntor, hög inflation och rekordhöga elpriser lyckades vi hjälpa historiskt många privatpersoner i Sverige och Norge att omförhandla sina lån.

2023

2021

Fortsättning följer.

Vår Vision

Inga dåliga lån.
Med en tillgänglig personlig service och en ansvarsfull utgångspunkt vill vi bidra till en värld utan dåliga lån.
Vår Mission
Vi jobbar med, och för, en ansvarsfull utlåning. – Vi vill och tror på att vi kan bidra till en värld utan dåliga lån genom att ställa krav både på oss själva och de långivare vi jobbar med. Omtänksamhet måste alltid komma före lönsamhet.
Vår styrelse

Tillsammans jobbar vi utifrån en gemensam värdegrund för att kunna erbjuda den bästa servicen till alla våra kunder.

Bolagsstyrning
Kalle CTO