Privatlån
2024-02-15
Zensums Räntebarometer Q3 2023: Så hög var svenskarnas snittränta på privatlån
TA KONTROLL ÖVER DIN EKONOMI
→ STARTA HÄR
Kostnadsfri tjänst - digital ansökan

Så hög var svenskarnas snittränta på privatlån Q3 2023

För att undersöka hur räntan på privatlån har förändrats har Zensum gått igenom statistik för de låneansökningar som inkommit till Zensum och som lett till förmedlade lån under tredje kvartalet 2023. Resultatet visar att snitträntan på privatlån var 2.96 procentenheter högre i jämförelse med samma period 2022.

Den genomsnittliga nominella räntan på privatlån låg på 6.33% i Q3 2022. Q3 2023 låg den genomsnittliga räntan på 9.29%. I tabellen nedan listar vi den nominella snitträntan månad för månad under tredje kvartalet 2023. 

Nominella snitträntan på privatlån Q3 2023I början av året gjorde Zensum en undersökning av hur den nominella snitträntan på privatlån förändrades mellan januari 2022 och januari 2023. Den finns att läsa här.

Om Zensums Räntebarometer

I Zensums Räntebarometer undersöker Zensum ränteförändringar på marknaden. Denna undersökning är gjord av Zensum, och är baserad på statistik från tredje kvartalet 2022 samt tredje kvartalet 2023. Statistiken som presenteras baseras på data från de ansökningar som inkommit till Zensum under samma period, och som lett till förmedlade lån.

Jämför, omförhandla eller samla lån

Hos Zensum kan du både jämföra, omförhandla och samla dina privatlån. En låneansökan via Zensum är alltid kostnadsfri för dig som kund, och aldrig bindande.

Här visas ett urval av våra 5-stjärniga omdömen. Betyg beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Omdömens äkthet kontrolleras delvis. Zensum bjuder in kunder som har använt tjänsten via sms/epost att lämna omdömen. Kunder som lämnar omdömen via omdömeslänken verifieras automatiskt. Kunder som inte använder länken när de lämnar omdömen kan Zensum inte verifiera.