Bolån
2024-02-15
Zensums Räntebarometer Q2 2023: Så hög var svenskarnas snittränta på bolån
TA KONTROLL ÖVER DIN EKONOMI
→ STARTA HÄR
Kostnadsfri tjänst - digital ansökan

Så hög var svenskarnas snittränta på bolån Q2 2023

För att undersöka hur bolåneräntor har förändrats har Zensum gått igenom statistik för de låneansökningar som inkommit till Zensum och som lett till förmedlade lån under andra kvartalet 2023. Resultatet visar att den genomsnittliga räntan på bolån var 0.48 procentenheter högre i jämförelse med den genomsnittliga bolåneräntan under årets första kvartal.

Under 2022 låg den genomsnittliga nominella räntan för bolån på 3.32%. Vi kan tydligt se att bolåneräntorna har stigit i takt med ökande styrräntor. Under första kvartalet 2023 nådde den genomsnittliga räntan 4.88%, och under det andra kvartalet 2023 steg den ytterligare till 5.36%. Nedan finner du en detaljerad tabell som visar den månatliga utvecklingen av den nominella snitträntan under andra kvartalet 2023.
 

I början av året gjorde Zensum en undersökning av hur den nominella snitträntan på privatlån förändrades mellan januari 2022 och januari 2023. Den finns att läsa här.

Om Zensums Räntebarometer

I Zensums Räntebarometer undersöker Zensum ränteförändringar på marknaden. Denna undersökning är gjord av Zensum, och är baserad på statistik från 2022 samt andra kvartalet 2023. Statistiken som presenteras baseras på data från de ansökningar som inkommit till Zensum under samma period, och som lett till förmedlade lån.

Jämför bolån

Zensum samlar in erbjudanden från olika banker så att du kan se var du kan få den lägsta bolåneräntan - vårt mål är att du ska få bättre lånevillkor och lägre kostnader. Zensums låneförmedling är helt kostnadsfri för dig som kund. Våra personliga bolånehandläggare hjälper dig med allt kring jämförelse av bolån: flytt av bolån, lån till ny bostad, eller ansökan om lånelöfte.

Här visas ett urval av våra 5-stjärniga omdömen. Betyg beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Omdömens äkthet kontrolleras delvis. Zensum bjuder in kunder som har använt tjänsten via sms/epost att lämna omdömen. Kunder som lämnar omdömen via omdömeslänken verifieras automatiskt. Kunder som inte använder länken när de lämnar omdömen kan Zensum inte verifiera.