Tillfällen då det kan bli aktuellt att utöka sitt bolån

Att låna med huset som säkerhet är fördelaktigt eftersom det gör att du kan få betydligt lägre ränta än genom att låna med exempelvis privatlån. Dessutom kan det vara praktiskt att höja bolånet istället för att teckna ett helt nytt lån – smidigare att ha en enda månadsavi än två.

Här är några situationer då det är vanligt att utöka sitt bolån:

·  För att renovera bostaden, till exempel skaffa nytt kök eller badrum.

·  När du vill bygga om, bygga till eller bygga ut. Du kan finansiera ett altanbygge, nytt garage, en utbyggnad eller en pool genom att låna upp på huset.

·  Bygga om, renovera eller bygga ut ditt fritidshus. Kanske planerar du att bygga en brygga eller bastu?

·  För att hjälpa ditt barn att köpa sin första bostadsrätt.

Tänk på detta när du ska utöka ditt bolån

Tänk på att du kan behöva betala extra avgifter för pantbrev för att låna pengar på huset, eller för pantsättning om du vill belåna bostadsrätt. En annan sak att tänka på är att du kan tvingas amortera i en högre takt på grund av amorteringskraven. Kommer du upp i en belåningsgrad på 50 till 70 procent av bostadens värde måste du betala minst 1 procent av lånet per år. Är lånet över 70 procent av värdet ska du amortera minst 2 procent. Ifall det höjda bolånet innebär att det blir minst 4,5 gånger hushållets årliga bruttoinkomst behöver du amortera ytterligare 1 procent per år. Även om du tecknade bolånet innan juni 2016 kommer de nya amorteringskraven att gälla för det utökade bolånet. Värt att komma ihåg är dock att din bostad kan ha ökat i värde sedan du köpte den. Genom att värdera om huset eller lägenheten har du möjlighet att skapa ytterligare låneutrymme för att höja bolånet.

Utöka ditt bolån till lägsta möjliga ränta

Vi på Zensum hjälper dig att utöka ditt bolån och samtidigt få lägsta möjliga ränta på ditt lån. Fyll i formuläret så kontaktar en av våra trevliga bolånehandläggare dig inom kort. Tillsammans pratar ni om vilka möjligheter som finns. Därefter hjälper vi dig att samla in erbjudanden från flera olika banker. Vi tar en enda kreditupplysning på dig och sköter hela processen. Därefter får du konkreta förslag på hur du kan höja ditt bostadslån och vad det kommer att kosta.

Det är enkelt att använda oss för jämföra ditt bolån och utöka bolånet. Självklart kostar det dig inget att använda oss för att höja ditt bolån.