Hitta ditt nästa bolån

Gör som tusentals andra. Kontakta Zensum och få tillgång till en personlig bolånehandläggare som finns där för dig från start till mål. Kostnadsfritt och ej bindande.
Privatlån
2023-04-27

6 budgetappar som förbättrar din ekonomi – Zensum-tips

6 budgetappar som förbättrar din ekonomi – Zensum-tips

Tips om 6 budgetappar som ger dig bättre koll på din ekonomi. Här har Zensum sammanställt de bästa budgetapparna du inte visste att du behövde.

Scrolla ned - Läsning
3 min
3 min

6 budgetappar som förbättrar din ekonomi

Gapar bankkontot tomt trots att det är en hel vecka kvar till löning och du har ingen aning om hur det gick till? När betaluppgifterna finns sparade på enheterna och kortet är nära till hands är det minst sagt lätt att spendera för mycket. Detta är dock enkelt åtgärdat; det enda du behöver för att hålla koll på din ekonomi är en budgetapp i telefonen. 

Varför ska man ha en budgetapp?

Syftet med att göra en budget är att få en helhetssyn över sina inkomster och utgifter – den gör att du vet hur mycket du kan spendera varje månad. En budget kan dessutom hjälpa dig att göra bättre ekonomiska val – den kan hjälpa dig att upptäcka vad du faktiskt inte har råd med under en viss tidsperiod. Det som är så bra med budgetappar är att du har med dig budgeten i din telefon vart du än går, vilket gör chansen större att du faktiskt kommer att använda den. Många ekonomiappar har dessutom smarta funktioner som varnar när du är nära att överskrida budgeten och påminner dig om att betala räkningar eller andra utgifter, som t.ex. veckopeng till ditt barn. Nedan har vi listat de 6 bästa budgetapparna som hjälper dig att hålla din budget.

1. Pennies 

Appen för dig som undrar vart pengarna tog vägen.

Pennies är appen som ger dig överblick över dina utgifter och därmed förbättrar din förståelse för din privatekonomi. I appen kan du bestämma ett visst belopp du vill spendera inom en viss kategori, såsom mat, nöjen eller konsumtion. I samband med att du gör inköpen fyller du i manuellt hur mycket inköpet har kostat, så räknar appen ut automatiskt hur mycket du i fortsättningen får spendera för att inte spräcka budgeten. Pennies är enkel att använda och finns tillgänglig för Android och iPhone. 

Kostnad: 50 kr

2. Zlantar

En app för dig som vill göra smartare val kring din ekonomi.

När man har ett gäng avtal av olika slag är det inte konstigt att det blir svårt att hålla koll på allt. Zlantar är appen som inte bara samlar dina avtal på ett och samma ställe – den hjälper dig dessutom att undersöka om det finns något bättre på marknaden. Några andra fördelar med Zlantar är att den varnar dig när någon bindningstid löper ut och att du kan koppla dina konton till appen för bättre överblick. Det enda du behöver göra för att komma igång är att starta ett konto med hjälp av ditt bankID. 

Kostnad: Gratis

3. Mina utgifter

En digital kassabok för dig som vill ha kontroll.

Om du är van vid att föra kassabok kommer appen Mina utgifter utan tvekan att passa dig – det är i princip en digital sådan. Du loggar och kategoriserar dina utgifter, såsom inköp och betalda räkningar, så skapar appen olika diagram som hjälper dig att se vad du egentligen lägger dina pengar på. Appen finns tillgänglig för Android och iPhone.

Kostnad: 20 kr

4. Mina tjänster

En app som hjälper dig att minska och hålla koll på abonnemangsavgifter.

Du som tidigare har skapat en budget för att få bättre koll på din ekonomi är väl medveten om hur stor del av din inkomst olika abonnemang kan äta upp. Mina tjänster är appen som hjälper dig med just detta. Förutom att du får bättre överblick över alla abonnemang och prenumerationer får du information om något förändras och kan säga upp avtalen direkt i appen. Finns för både Android och iPhone.

Kostnad: Gratis

5. Dreams

Appen som hjälper dig att nå dina sparmål.

Ska du spara ihop till en semesterresa eller kontantinsats till ett boende? Då kommer Dreams att hjälpa dig att nå dina drömmar. Appens funktioner har utvecklats med hjälp av beteendevetare som forskat på hur människor fungerar med pengar, och vänder dina ekonomiska svagheter till fördelar. Dreams är försedd med en rad olika funktioner som stöttar dig på vägen mot målet. Appen kan användas på både iPhone och Android.

Kostnad: Gratis

6. Mint

Ekonomiskt hjälpmedel som för dig som har svårt att betala dina räkningar i tid.

Mint är en appen som dels hjälper dig att skapa budget utifrån dina inkomster, dels påminner dig när du ska betala räkningar så att du slipper förseningsavgifter. En annan bra funktion i appen är att den skickar varningar när du överskrider din budget, och ger dig förslag på vilka kostnader du kan dra ner på i fortsättningen. Mint ger dig alltså alla förutsättningar att förbättra din privatekonomi – det finns inte längre någon anledning att skylla på slarv. Finns för både iPhone och Android.

Kostnad: Gratis

Vanliga frågor om budgetappar

Vilken är den bästa kostnadsfria budgetappen?

Vilken som är den bästa budgetappen är en smaksak, men några appar vi rekommenderar är Zlantar, Dreams, Mint och Pennies.

Hur kan jag få bättre koll på min ekonomi?

Du kan till exempel förbättra din ekonomi genom att använda en budgetapp som gör att du får bättre överblick över inkomster och utgifter. Ett annat alternativ för bättre koll på din ekonomi är att samla lån och krediter. 


Kan en budgetapp hjälpa mig att nå mina sparmål?

Absolut, i många fall blir det enklare att spara pengar om du tar kontroll över dina utgifter. Det kan en budgetapp hjälpa dig med.

Finns det någon app som hjälper mig att betala räkningarna i tid?

Ja, Mint är ett exempel på en kostnadsfri app som påminner dig om att betala dina räkningar och varnar dig om du håller på att överskrida din budget.

Ansök om ett privatlån

Zensum har sedan 2013 hjälpt sina kunder att jämföra lån kostnadsfritt. Samla dina lån och sänk dina kostnader.

Totalt lånebelopp
Lånetid
8 år
Ungefärlig månadskostnad:
1 985 kr
Gå vidare
Välj syfte med lånet
Vill du lösa nuvarande lån (ej bolån)?
Ange den del av lånet på 150 000 kr som du vill använda till att lösa dina nuvarande lån.
?
Ange ungefärlig nuvarande skuld för lån/krediter du vill lösa (ej bolån).
Syfte för övriga 100 000 kr
Vad är syftet med lånet?
Civilstånd
Ange antal barn/ungdomar, under 21 år, som föräldrarna är underhållsskyldiga för.
Boendeform
Hyra och driftskostnader (din del)
?
I boendekostnaden ingår hyra och övriga driftskostnader. Ej räntor och amorteringar.
Amorteringar och räntor ska inte räknas med.
Anställningsform
Månadslön
Arbetsplats
Anställd sedan
Anställd till
Vilken företagsbransch?
Kontaktuppgifter
Personnummer
Är du eller familjemedlem i en politisk utsatt ställning?
?
Enligt lag måste bankerna ställa denna fråga.
Medsökande
Ta bort
?
Medsökande är en person som tillsammans med dig står på lånet.
En medsökande ökar chansen till mer relevanta bud.
Medsökande Civilstånd
Ange antal barn/ungdomar, under 21 år, som föräldrarna är underhållsskyldiga för.
Medsökande Boendeform
Boendekostnad
?
I boendekostnaden ingår amortering, hyra och övriga driftskostnader.
Ange ungefärlig boendekostnad
Medsökande Anställningsform
Månadslön
Arbetsplats
Anställd sedan
Anställd till
Vilken företagsbransch?
Medsökande Kontaktuppgifter
Medsökande Personnummer
Är du eller familjemedlem i en politisk utsatt ställning?
?
Enligt lag måste bankerna ställa denna fråga.
Genom att klicka på “Jämför nu” godkänner du vårt användaravtal och vår dataskyddspolicy. Det kommer även genomföras en kreditupplysning på dig och en eventuell medsökande.

Boka telefonmöte

Zensum Säker är en trygghetsförsäkring som erbjuds i samarbete med AXA.

Under telefonmötet ger vi dig mer information och svarar på dina eventuella frågor. Telefonmötet är kostnadsfritt.
Välj vilken dag du vill bli kontaktad
Hämtar tider
När på dagen ska vi ringa?
Vilken tid vill du att vi ringer?
Kontaktuppgifter
Genom att klicka på “Boka tid” godkänner du att vi ringer upp dig.
Se alla omdömen