Privatlån
2023-04-27
Spar-appen för dig - Zensum tipsar om 10 spara pengar-appar!

Spara pengar - 10 bra appar som hjälper dig på vägen mot din drömekonomi


Att spara pengar kan kännas utmanande med tanke på allt roligt som finns att göra för pengarna, men med hjälp av spara pengar-appar får du en kul utmaning och kan snyggt visualisera vägen till målet. På Zensum älskar vi sparande och därför har vi listat 10 spar-appar för dig att kolla in. Fem appar som hjälper dig med ditt sparande och fem som hjälper dig spara pengar på onödiga kostnader.

Spara pengar-appar som fungerar som en digital spargris

Gör ditt sparande enkelt och roligt med hjälp av sparappar som hjälper dig synliggöra ditt sparande. Att göra upp en budget kanske inte alltid känns så roligt, men att spara pengar till ett speciellt mål eller investera sparpengar så de kan växa till sig kan kännas roligare. Det finns många bra spar- och budgetappar att välja på och vi på Zensum har valt ut fem som vi tycker sticker ut lite extra.

 1. Dreams  — spara pengar app

Spara pengar till en specifik sak med Dreams appen. Du kommer tydligt se hur långt du kommit mot ditt mål. Det är ganska roligt att se pengahögen fyllas på, så du kanske väljer att lägga in 35 kronor extra istället för att köpa en kaffe på cafeet idag.

Bra för dig som behöver tydlig visuell påminelse om hur det går i ditt sparande.

Läs mer om Dreams här

 1. Gimi — ge veckopengen digitalt app

Saknar du tiden när barnen kunde få fysiska guldpengar och sen lägga dem i spargrisen för att spara ihop till en ny cykel? Gimi är veckopengsappen som hjälper dig ge barnen veckopeng eller mindre summor för specifika sysslor helt digitalt. 


Bra för dig som vill lära dina barn om hantering av pengar, fast digitalt.

Läs mer om Gimi här

 1. Opti  — förenklat fondsparande

En ekonomiapp som förenklar för dig att spara i fonder. Opti hjälper till med långsiktigt sparande, i fonder. Fokus ligger på att investera brett, bredare än traditionella blandfonder och därmed minimera riskerna som alltid kommer med sparande genom investeringar.


Bra för dig som är helt ny på fonder och vill spara långsiktigt

Läs mer om Opti här

 1. Avaza  — fondspara exakt som du vill

Avanza erbjuder sina kunder ett väldigt brett utbud på sätt att spara pengar genom fonder och aktier. Du kan till exempel välja att spara genom investeringar endast i hållbara alternativ som uppfyller just dina krav på hållbarhet. 

Läs mer om Avanza här

 1. NoWo  — spara åt din inre 80-åring

NoWo är en app som vill hjälpa dig spara pengar till din framtid, mer exakt: till din pension. NoWo Fund är där dina sparade pengar hamnar och du väljer själv mellan flera olika sätt att spara som till exempel spara en liten summa varje dag eller lägg en extra summa pengar på ditt NoWo sparande när du har pengar över.

Läs mer om NoWo här

Spara pengar-appar som hjälper dig med onödiga kostnader

För att få mer pengar att lägga in i dina sparappar kan det vara en bra idé att se över vilka onödiga kostnader du har idag. Här listar vi fem bra appar som kommer hjälpa dig att spara pengar smidigt och enkelt på saker du redan betalar för.


1. Mina tjänster - spara pengar med koll på dina abonnemang

Appen Mina Tjänster hjälper dig hålla koll på vilka abonnemang du har i ditt namn och hitta billigare alternativ. De hjälper dig också att avsluta onödiga abonnemang så du kan spara pengar att lägga in i någon av apparna här ovanför.

Läs mer om Mina Tjänster här

 1. Påmind - spara pengar på bättre avtal

Påmind vill hjälpa sina kunder att få bättre priser på sina vardagsavtal. Vissa avtal måste vi ha, till exempel el, försäkringar, mobil och bredband. Påmind hjälper till med omförhandling av onödigt dyra avtal och hjälper till med uppsägningar samt förslag på billigare alternativ.

Läs mer om Påmind här

 1. Karma - spara pengar på att minska matsvinnet

Karma vill hjälpa dig spara pengar på något så viktigt som mat. Samtidigt minskar matsvinnet, vilket är bra för planeten. Tanken är alltså att spara både pengar och miljö genom att köpa mat. Pengarna du sparar kan du sen använda i någon av spara pengar apparna i första delen av artikeln.

Läs mer om Karma här

 1. Matpriskollen - spara pengar genom att handla maten billigast

I appen Matpriskollen lägger du till livsmedelsbutikerna du brukar handla på så du kan få erbjudanden från dem. Spara pengar genom att köpa maten där den är som billigast just nu, eller bevaka speciella varor så du kan köpa dem på extrapris.

Läs mer om Matpriskollen här

 1. Hygglo - spara pengar på att dela saker med andra

Hygglo appen tycker vi ska hyra många av de saker vi inte använder så ofta, som till exempel borrmaskin eller partytält. Att hyra är ett jättebra sätt att spara pengar, och om du redan äger en borrmaskin kan du också tjäna pengar på att hyra ut den till andra via Hygglo. De pengarna kan sen bli en del av ditt sparkapital.

Läs mer om Hygglo här

Fler spartips från oss

Vi hoppas att du har hittat några spar-appar som du gillar! Vill du gå ett steg längre och ha hjälp med att sätta upp en budget så kan du läsa våra tips för en hållbar budget. Det är dessutom alltid en god idé att se över dina småkostnader och utgifter för spridda lån. Du kan alltid ta hjälp av oss för att jämföra noggrant innan du ansöker om ett nytt lån. Dessutom kan ett samlat lån kan hjälpa dig spara många kronor varje månad!

Spar-appen för dig - Zensum tipsar om 10 spara pengar-appar!

Vilken spar-app passar bäst för dig? Vi går igenom 10 smarta spara pengar-appar som hjälper dig minska kostnader och ge bättre avkastning på sparkapitalet.
 • Bolån oavsett anställningsform
 • Bolån med bet.anmärkningar
 • Individuell helhetsbedömning
Urval partners privatlån/bolån

Bolån med individuell bedömning

Bolån med individuell bedömning

Säger storbanken nej till bolån finns det idag många bra alternativ oavsett vilket situation du befinner dig i.
Säger storbanken nej till bolån finns det idag många bra alternativ oavsett vilket situation du befinner dig i.

Zensum jämför med flera olika aktörer och kan hjälpa dig att få ett bolån oavsett om du har en betalningsanmärkning eller saknar fast anställning.

 • Bolån oavsett anställningsform
 • Bolån med bet.anmärkningar
 • Individuell helhetsbedömning
Se alla omdömen