Flytta bolån med Zensum

Zensum hjälper dig att flytta ditt bolån till en annan bank på ett smidigt sätt. Vi samarbetar med ett stort antal banker och kan därför bistå med att hitta lägsta räntan just nu. Vår process är smidig. Du behöver bara berätta för oss hur stort bolånet är som du vill flytta. Därefter kontaktar vår bolånehandläggare dig för att prata om möjliga upplägg för lånet. När det är gjort sätter vi igång och samlar in erbjudanden från olika banker så att du kan se var du kan få den lägsta räntan. Sedan väljer du själv vilken av bankerna du vill flytta till. Därefter sköter banken allt det praktiska.

Slipp onödiga kostnader när du flyttar ditt bolån

Du har ingen kostnad för att flytta bolån när du använder Zensum. Vår låneförmedling är helt kostnadsfri för dig som kund. I stället är det den bank dit du flyttar lånet som betalar oss en avgift. Om ditt nuvarande lån har rörlig ränta, det vill säga att det inte är låst genom fast ränta, finns det inte heller några andra kostnader förknippade med flytten. Ifall du har bunden ränta och vill flytta bolånet i förtid behöver du som regel betala en ränteskillnadsersättning. Den är dock avdragsgill i deklarationen.

Flytta över bolån till annan bank – att tänka på

Det är ganska lätt att byta bank för sitt bolån, speciellt när du tar hjälp av Zensum. Här är ändå några saker du bör tänka på inför flytten:

  • Har du bolån för bostadsrätt behöver banken en undertecknad pantförskrivning, både av dig och av bostadsrättsföreningen.
  • Ifall du ska flytta ett bolån på en villa eller ett fritidshus behöver den nya banken ta över pantbreven i samband med att du flyttar lånet.
  • Innan du kan flytta bolånet måste du skaffa ett amorteringsunderlag från din nuvarande bank.
  • De flesta banker godtar inte att du flyttar delar av ditt bolån utan du måste oftast flytta hela lånet.
  • Tänk på att du behöver betala ränteskillnadsersättning om du flyttar ett bolån med bunden ränta mellan banker. Beroende på vilken ränta du har kan det ändå löna sig ibland.