Binda räntan bolån

Zensums personliga bolånehandläggare förhandlar åt dig. Vårt mål är att du ska få bättre lånevillkor och lägre kostnader!

Intresseanmälan är inte bindande.

Fördelar med att binda bolån

I längden kan det bli billigare att ha bolån utan bindningstid. Ändå finns det flera bra argument att binda lånet. Här är några av de främsta fördelarna med fast ränta på bostadslånet:

·  Bättre koll på ekonomin – du vet exakt vad bostadslånet kostar

·  Inga överraskningar – om Riksbanken höjer räntan påverkar det inte dig

·  ‘Lås in’ bolånet på en bra ränta

·  Du väljer själv bindningstid på 1–10 år

·  Möjlighet att dela upp bolånet – varje del kan ha sin egen bindningstid

Är det alltid bra att binda räntan?

Finns det inga nackdelar med att binda bolånet? Jo, det finns lägen då det kan vara bättre att behålla den rörliga 3-månadersräntan. Har du goda marginaler i din ekonomi och kan unna dig att kostnaden för bolånet svänger en del kan det löna sig att ha obunden ränta. Tror du på att räntorna kommer att ligga stilla eller sjunka de närmaste åren kan det också vara fördelaktigt att låta bli att binda räntan.

Dessutom bör du tänka på att du troligen får betala ränteskillnadsersättning ifall du amorterar extra eller avslutar ett bolån i förtid ifall det har fast ränta. Av den anledningen bör du inte binda ditt bolån under en längre tid än vad du rimligen kan anta att du kommer att bo kvar i bostaden.

Hitta lägsta möjliga fasta ränta på bolånet!

Vill du binda ditt bolån? Då ska du se till att försöka få en så låg ränta som möjligt. Den räntenivå som du väljer är nämligen den som gäller under hela bindningstiden. Vi på Zensum hjälper dig gärna att hitta lägsta räntan på ditt bundna bostadslån.

Det enda du behöver göra är att fylla i kontaktformuläret. Inom kort kontaktar en av våra bolånehandläggare dig. Tillsammans kommer ni fram till vilket upplägg på bolånet som passar dig bäst. Därefter samlar vi in skarpa erbjudanden från flera olika banker. På så vis kan du snabbt hitta det billigaste bolånet med bunden ränta genom en enda kontakt. Mindre krångel för dig och vi tar också endast en kreditupplysning. Självklart kostar det dig inget extra heller!