Tomtlån

Zensums personliga bolånehandläggare förhandlar åt dig. Vårt mål är att du ska få bättre lånevillkor och lägre kostnader!

Intresseanmälan är inte bindande.

Låna till tomt

Har du haft svårt att hitta ett hus som passar dig och bestämt dig för att ta saken i egna händer och bygga ett eget? Då finns det en del saker som kan vara bra att känna till innan du ger dig ut på tomtjakt, inte minst vad gäller finansiering. När du köper tomt för att bygga hus på kan köpet inte finansieras genom ett vanligt bostadslån, av den anledningen att banken inte kommer att godkänna lånet om bostaden inte finns. Det finns dock ett annat alternativ om du inte har ett stort sparkapital på banken: du kan ta ett privatlån. När huset färdigställs kan tomtlånet inkluderas i produktionskalkylen, för att sedan bakas om till ett bolån.

Jämför tomtlån hos Zensum

När du väl ska sätta igång och bygga ditt hus kommer du troligtvis att jämföra priser på allt från byggmaterial till arbetskraft. Av samma anledning bör du också jämföra tomtlån från flera långivare innan du tecknar ett – precis som huset ska lånet hänga med under en lång tid framöver. Det finns dessutom ett enkelt sätt att jämföra tomtlån utan att det tas flera kreditupplysningar på dig, du vänder dig till oss på Zensum. Vi hjälper dig att skicka din ansökan till flera långivare så att du ska kunna vara helt säker på att du väljer marknadens bästa alternativ.

Låna till enbart tomt – så går det till

För att ansöka om tomtlån hos Zensum behöver du vara minst 18 år, folkbokförd i Sverige och ha en årsinkomst på minst 120 000 kr. När du ansöker tar vi en kreditupplysning på dig, sedan skickar vi vidare din ansökan till några noggrant utvalda långivare. Långivarna kommer att återkomma till dig med låneerbjudanden inom 24 timmar, och därefter har du 30 dagar på dig att fundera. Om du vill ha hjälp med att jämföra offerterna eller har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig – vi finns där för dig från start till mål.