Kontantinsatslån

Zensums personliga bolånehandläggare förhandlar åt dig. Vårt mål är att du ska få bättre lånevillkor och lägre kostnader!

Intresseanmälan är inte bindande.

Låna pengar till kontantinsats

Kontantinsatsen är de 15% av bostadens kostnad som inte kan betalas genom ett eller flera bolån. Antingen kanske du har sparat ihop pengarna över tid, eller så kan du sälja tillgångar för att täcka kontantinsatsen. Du kan också välja att ta ett privatlån till hela eller delar av kontantinsatsen, eftersom du får använda ett privatlån till vad du vill. Zensum hjälper dig gärna att jämföra villkor på privatlån om du vill låna pengar till en kontantinsats.

Kontantinsats till hus och lägenhet

Den som köper ett hus eller en lägenhet måste enligt lag betala 15% av köpet på ett annat sätt än genom bolån. Pengarna kan man få ihop på många olika sätt och det är bra att veta att du också kan betala delar av kontantinsatsen med ett så kallat privatlån. Hos Zensum kan du jämföra villkor hos olika banker och långivare på summor upp till 600 000 kronor.

Köpa bostad utan kontantinsats

Alla som köper bostad behöver betala kontantinsats, det är ett lagkrav. Du väljer dock själv hur du vill finansiera kontantinsatsen. Kanske du har fått ett arv eller pengar gåva som du vill använda. Eller kanske har du har sparat ihop pengar under många år och eller kanske säljer du aktier för att finansiera köpet. Har du inte redan pengarna, eller om det behövs mer pengar så går det bra att ta ett kontantinsatslån, alltså privatlån, utöver sitt bolån.

Få bäst villkor på kontantinsatslån

För att få bästa villkor på ett lån är det viktigt att jämföra olika långivare och bankers räntor och villkor för just dig. Precis som du jämför villkoren för bolånet (upp till 85% av köpeskillingen) så bör du jämföra villkoren för eventuella lån du tar till kontantinsatsen. Kontantinsatsen är alltid minst 15% av köpeskillingen och du kan låna till hela eller delar av den, utifrån dina förutsättningar.