Hypotekslån – tryggt både för dig och långivaren

Ett hypotekslån är en typ av lån som innebär en trygghet för både dig och din långivare. När du lånar med hypotek lämnar du alltid någon form av pant för ditt lån. Ofta är det din bostad, eller så kan det vara ett värdefullt föremål. Din trygghet består i att du tack vare säkerheten kan få en lägre ränta och total lånekostnad jämfört med andra former av lån. Långivaren i sin tur känner sig trygg i att de utlånade pengarna betalas tillbaka eftersom det finns en säkerhet för lånet.

Låna pengar som pensionär med hypotekslån

Är du pensionär kan det vara extra intressant att ta ett hypotekslån. Det finns särskilda lån för pensionärer som bygger på hypotek. Dessa lån kallas ibland kort och gott för pensionärslån. Denna typ av hypotekslån bygger på att du som pensionär varken betalar ränta på lånet eller gör amorteringar under den tid som du bor i lägenheten eller villan. Den dag bostaden säljs betalas lånet tillbaka i sin helhet, inklusive alla räntekostnader. Fördelen för dig är att du kan bo kvar i din lägenhet men slippa den löpande kostnaden för bostadslånet.

Säkra hypotekslån med Zensum

Vi på Zensum vill att du som låntagare ska känna dig trygg – från det att du jämför hypotekslån tills du gjort den sista amorteringen på lånet. Därför har vi valt ut alla våra långivare med omsorg. Vi samarbetar bara med noga utvalda banker för att du som låntagare alltid ska känna dig trygg. Oavsett om det är hypotekslån eller någon annan form av lån som du är intresserad av får du gärna kontakta vår kundtjänst så guidar de dig rätt.