Förhandla ränta bolån

Zensums personliga bolånehandläggare förhandlar åt dig. Vårt mål är att du ska få bättre lånevillkor och lägre kostnader!

Intresseanmälan är inte bindande.

Förhandla bolån med Zensum – vi förhandlar åt dig!

Du kan spara många tusenlappar per år genom att förhandla ditt bolån. För att slippa springa mellan banker och argumentera för din sak kan du ta hjälp av Zensum. Med en enda ansökan får du hjälp av en av våra trevliga bolånehandläggare för att samla in erbjudanden från flera banker. Vi gör jobbet åt dig så att du sedan kan välja mellan erbjudandena i lugn och ro.

Som en etablerad aktör på den svenska lånemarknaden har vi hittills hjälpt många nöjda kunder att sänka kostnaden på sina lån. Vårt mål är att du som bolånekund alltid ska få en ränta som du kan känna dig nöjd med.

Hjälp att sänka bolånet utan att betala extra

Vet du vad? Att sänka bolånet med Zensum kostar dig inget extra. Du som kund betalar ingen avgift till oss. Det är nämligen den bank som du flyttar lånet till som står för kostanden. Dessutom behövs bara en enda kreditupplysning när du använder oss för att omförhandla bolånet och hitta en lägre ränta. Det är ännu en fördel mot att själv förhandla räntan på bolån hos olika banker.

Tips för dig som ska förhandla ditt bolån

De flesta kan spara mycket  pengar på att ta för vana att omförhandla sitt bolån regelbundet. Här är våra bästa tips på att sänka bolånet och få en lägre ränta:

1. Ta hjälp när du förhandlar bolåneräntan – Med en bolåneförmedlare som Zensum kan du pruta på ditt bolån utan att själv behöva förhandla med banken. Det spar dig tid, det behövs bara en enda UC och du kan få många erbjudanden från flera banker.

2. Titta på listränta och snittränta – Innan du förhandlar bolån eller accepterar ett erbjudande bör du titta på bankernas snitträntor och listräntor. Känner du att det finns anledning att du kan få en bättre ränta än snittet? Ja, då ska räntan också vara lägre än snitträntan.

3. Du måste inte byta bank – Det är helt okej att flytta över bolånet till en annan bank. Du måste inte nödvändigtvis flytta med dig lönekonto och pensionssparande, även om banken säkert föreslår det.

4. Håll ett öga på ränterabatten – Lyckas du få en ränterabatt på bolånet bör du vara medveten om att den alltid är tidsbegränsad. För lån med rörlig ränta kan rabatten ofta vara i ett år. Har lånet bunden ränta brukar den vara så länge som bindningstiden varar. Du behöver själv känna till när rabatten upphör och då förhandla om bolånet igen eftersom banken inte brukar informera om detta.