Vad betyder bottenlån?

Om du ska finansiera ett bostadsköp genom banklån kommer en viss del av lånet ha säkerhet i bostaden du köper. Detta kallas för bottenlån, eller bostadslån, och är den del av lånet du betalar lägst ränta för. Enligt svensk lag får bottenlånet aldrig överstiga 85 % av bostadens värde, och det finns tillfällen då långivaren beviljar lägre summor än så. Resterande del kan du antingen spara ihop eller finansiera genom ett privatlån. Något som är viktigt att tänka på när du ska ta ett bottenlån är att du kommer att behöva betala tillhörande lånekostnader fram till dess att du säljer bostaden. Du har alltså mycket att vinna på att försöka få ett så bra bottenlån som möjligt.

Jämför bottenlån hos Zensum

Att hitta ett bra bottenlån behöver inte vara så svårt som man skulle kunna tro, det enda du behöver göra är att vända dig till oss på Zensum. När du ansöker om bottenlån hos oss tar vi en kreditupplysning på dig och skickar sedan vidare din ansökan till några noggrant utvalda långivare. De kommer att återkomma till dig med låneerbjudanden inom ett dygn, och dessa har du sedan en månad på dig att jämföra. Och vet du vad det bästa är? Vår tjänst är helt kostnadsfri – du betalar inte en krona för att jämföra bankernas lånevillkor.

Hur vet jag vilket som är det bästa bottenlånet?

Om det är första gången du tar ett lån eller du är osäker på vad villkoren faktiskt kommer att innebära för dig ekonomiskt finns vi där för dig under hela processen. Vårt mål är nämligen inte bara att du ska hitta ett bra lån, utan att lånet också ska passa din livssituation och dina ekonomiska förutsättningar. Skulle det vara så att du inte hittar ett lån som passar är det bara att strunta i alltihop, du binder dig aldrig till något när du jämför lån hos oss.