Resa i vinter - enkla tips för en ännu trevligare resa!
Privatlån
2021
-
11
-
04

Planerar du att göra en vinterresa? I denna artikel går Zensum igenom tips på saker att tänka på innan du bokar din resa i vinter, hur du gör en resebudget och hur du håller dig till den!

Läsning 4 min

Resa i vinter 

Vare sig du ska resa till spanien, danmark eller till norge är det viktigt att planera innan. Nu mer än någonsin förut. Innan du reser bör du ha jämfört olika alternativ och gjort en budget för den resan du väl bestämt dig för. I denna artikel går Zensum igenom vad du bör tänka på innan du bokar din resa i vinter. 

Val av resmål

Jämför innan du bokar

Precis som det är klokt att jämföra pris på allt möjligt (som blancolån, el eller hemelektronik) är det även klokt att jämföra priser innan du bokar din resa. På jämförelsesajter som Booking.com, Momondo.se och Trivago.se kan du enkelt jämföra kostnader för flyg, hotell och hyrbil. 


Sista minuten

Att ha is i magen och vänta med att boka din resa kan spara dig en hel del pengar. Sista minuten-resor reas ofta ut till kraftigt rabatterade priser där du kan få en paketresa med flyg och hotell för betydligt mindre pengar än om du hade bokat flyg och hotell separat några månader tidigare. Att boka sista minuten innebär dock en risk eftersom att det resmål du önskar resa till kan vara slutsålt. Sista minuten-resa är med andra ord ingenting för dig som gillar att planera långt i förväg. 


Res i Sverige 

Att resa i sverige blev väldigt populärt under pandemin och hotell och restauranger runt om i landet blev snabbt fulla under covid-sommaren. Har du inte lust eller råd att resa långt, kan en sverige “hemester” vara minst lika avkopplande som en utlandsresa. Att resa inrikes med tåg eller miljöbil är även bättre för miljön. 

Håll koll på reserestriktioner 

Att ha koll på nationella, lokala och inrese-restriktioner är viktigt. Det kan även vara avgörande för vart du väljer att åka. Restriktioner som munskyddstvång utomhus eller inomhus och krav på social distans är saker värda att överväga när du väljer vart du ska resa. Ska du åka utomlands med barn kan det dessutom vara extra bra att ha koll på eventuella regler för karantän och isolering. 


Håll dig uppdaterad! 

Restriktionerna kan komma att ändras. Håll dig uppdaterad för att se om läget förändras så att du kan vidta rätt åtgärder i god tid. Glöm inte munskyddet när du flyger! 


Gör en resebudget

Att resa kan tyvärr innebära en stor stress om konstranderna oförutsett skenar iväg. Därför kan det vara bra att ha en resebudget. På så sätt vet ni hur mycket pengar ni kan spendera och när det är dags att sätta stopp.

Budget inför resan

Först och främst är det viktigt att punkta ner vad ni vill ha ut av resan. Skriv därför ned:

  • Vart ni ska åka (val av resmål)
  • Vilka sevärdheter eller restauranger ni ska besöka
  • Antalet resenärer ni är som reser tillsammans
  • Krav på standard (restauranger, hotell) 

När ni har koll på ovanstående har ni kanske ett hum om ungefär vad din resa kommer kosta. Efter det är det bara att sätta igång och leta efter bra priser på hotell och flyg som lever upp till dina personliga krav på standard. När de största kostnaderna, hotell och flyg, är betalda så vet ni ungefär vad ni har råd att spendera på annat, såsom mat och nöjen. 


Att resa ska kännas avkopplande och roligt och inte tvärtom. Undvik därför att låna pengar till resa. Många som väljer att låna till resa får dyra räkningar som skickas hem flera månader, eller år, efter att självaste resan ägt rum. Sådan är mindre roligt. Försök istället att spara pengar inför resan. Har ni redan fler dyra lån, avbetalningar eller kreditkort så kan det vara en god ide att se över att samla dina lån


Budget under resan

Ibland kan saker bli ännu dyrare än vad man från början hade tänkt, och ibland är det tvärtom betydligt billigare än vad man räknat med! Att göra en budget inför din resa kan tyckas enkelt, men att faktiskt hålla sig till den när ni väl är på plats är lite svårare. Därför är det bra att hålla koll på din budget även under resans gång. Ni behöver inte sitta med penna och papper och räkna på varenda krona (om ni inte vill, förstås) men att veta ungefär hur mycket pengar ni kan spendera per dag gör det enklare att göra val när ni t.ex shoppar eller väljer restaurang.

Ansök om ett privatlån

Zensum har sedan 2013 hjälpt över 550 000 personer att jämföra sina privatlån kostnadsfritt. Samla dina lån och sänk dina kostnader.

Totalt lånebelopp
Lånetid
8 år
Ungefärlig månadskostnad:
1 985 kr
Gå vidare
Individuell ränta 2,95–10% (effektiv ränta 2,99–13,61%). Återbet. tid 1–10 år
Räkneexempel: Annuitetslån 14 år, 250 000 kr, rörlig ränta 5,77 % (startavg. 0 kr / aviavg. 0 kr) ger effektiv ränta 5,92 %, totalkostnad 364 993 kr, kostnad 2 173 kr/mån (168 avbet.). Individuell ränta 2,95–19,95% (effektiv ränta 2,99–22,9%). Återbet. tid 1–10 år vid nylån, 1-15 år vid lösen av bef lån.
Välj syfte med lånet
Vill du lösa nuvarande lån (ej bolån)?
Ange den del av lånet på 150 000 kr som du vill använda till att lösa dina nuvarande lån.
?
Ange ungefärlig nuvarande skuld för lån/krediter du vill lösa (ej bolån).
Syfte för övriga 100 000 kr
Vad är syftet med lånet?
Civilstånd
Boendeform
Hyra och driftskostnader (din del)
?
I boendekostnaden ingår hyra och övriga driftskostnader. Ej räntor och amorteringar.
Amorteringar och räntor ska inte räknas med.
Anställningsform
Månadslön
Arbetsplats
Anställd sedan
Anställd till
Vilken företagsbransch?
Kontaktuppgifter
Personnummer
Är du eller familjemedlem i en politisk utsatt ställning?
?
Enligt lag måste bankerna ställa denna fråga.
Medsökande
Ta bort
?
Medsökande är en person som tillsammans med dig står på lånet.
En medsökande ökar chansen till mer relevanta bud och ger i genomsnitt:
  • 18% fler bud från långivare
  • 3,16% lägre effektiva räntor
Medsökande Civilstånd
Medsökande Boendeform
Boendekostnad
?
I boendekostnaden ingår amortering, hyra och övriga driftskostnader.
Ange ungefärlig boendekostnad
Medsökande Anställningsform
Månadslön
Arbetsplats
Anställd sedan
Anställd till
Vilken företagsbransch?
Medsökande Kontaktuppgifter
Medsökande Personnummer
Är du eller familjemedlem i en politisk utsatt ställning?
?
Enligt lag måste bankerna ställa denna fråga.
Genom att klicka på “Jämför nu” godkänner du vårt användaravtal och vår dataskyddspolicy. Det kommer även genomföras en kreditupplysning på dig och en eventuell medsökande.

Vill du sänka din bolåneränta?

Utmana räntan på dina bolån med Zensum. Du får en egen bolånehandläggare och tjänsten är gratis!
Ditt befintliga bolån
Genom att klicka på “Skicka intresseanmälan” godkänner du dataskyddspolicyn och användaravtalet. En bolånehandläggare från Zensum kommer att kontakta dig inom kort.
Din intresseanmälan är inskickad.

Boka telefonmöte

Zensum Säker är en trygghetsförsäkring som erbjuds i samarbete med AXA.

Under telefonmötet ger vi dig mer information och svarar på dina eventuella frågor. Telefonmötet är kostnadsfritt.
Välj vilken dag du vill bli kontaktad
Hämtar tider
När på dagen ska vi ringa?
Vilken tid vill du att vi ringer?
Kontaktuppgifter
Genom att klicka på “Boka tid” godkänner du att vi ringer upp dig.
Se alla omdömen