Privatlån
2024-02-15
Så tjänar du pengar online - 15 bra sätt att tjäna pengar hemifrån
TA KONTROLL ÖVER DIN EKONOMI
→ STARTA HÄR
Kostnadsfri tjänst - digital ansökan

15 seriösa sätt att tjäna pengar online

Digitaliseringens framfart har gjort det enklare än någonsin att tjäna pengar hemifrån, antingen som heltidssysselsättning eller som extrajobb. Vissa jobb är dock mer pålitliga än andra, varför det är viktigt att göra sina val med omsorg. Här listar vi 15 seriösa sätt att tjäna pengar online – perfekt för dig som vill dryga ut kassan eller bygga ett bra sparande. 

Hur kan man tjäna pengar online?

Vill du tjäna pengar online finns en mängd olika alternativ att välja mellan, med allt från enstaka mindre uppdrag till sådant som på sikt kan utvecklas till en huvudsaklig inkomstkälla

Innan du börjar leta möjligheter kan det vara bra att fundera över vad du är bra på, vilka intressen du har, hur din tillgänglighet för jobb ser ut och hur mycket du skulle vilja tjäna. Kanske är du en kreativ skapare, en inspirerande talare eller duktig på aktier och fonder? Idag finns möjlighet att jobba med allt från mötesbokning och kundtjänst till transkribering, marknadsföring, investeringar och mycket mer. 

15 bra sätt att tjäna pengar hemifrån

 1. Webshop

Med en webshop finns goda möjligheter att tjäna pengar hemifrån i den skala du själv önskar. Du kan driva verksamheten som en hobby vid sidan av, eller försöka bygga något som du på sikt kan försörja dig på. 

 1. Onlinekurser

Har du någon särskild talang eller färdighet som du kan lära ut till andra är onlinekurser ett utmärkt sätt. Idag finns enkla program du kan använda dig av för att bygga kvalitativt innehåll. Onlinekurser är dessutom bra på så sätt att de ger en passiv inkomst eftersom du kan sälja samma kurs många gånger om till olika kunder.

 1. Textproduktion

De flesta företag anlitar externa skribenter för att skapa innehåll till sin hemsida, nyhetsbrev, blogg och så vidare. Är du duktig på att skriva är det här ett utmärkt, platsoberoende jobb som kan göras vid sidan av såväl som på heltid.

 1. Affiliate marketing

Affiliate marketing handlar om att med hjälp av länkarbete skicka kunder till ett visst företag och få betalt för det. Har du en hemsida eller en blogg är affiliate marketing ett bra och seriöst sätt att tjäna extra pengar.

 1. Finansiella investeringar

Handel med aktier, fonder och andra finansiella instrument sköts smidigt på nätet och kan göras från var som helst. Är du insatt i börsen kan både långsiktiga investeringar och kortsiktig spekulation ge bra avkastning. Viktigt är dock att vara medveten om riskerna – du kan förlora likaväl som du kan vinna. 

 1. Transkribering

Är du både muntligt och skriftligt flytande inom flera språk? Då kan du söka jobb som transkriberare och översätta texter. 

 1. Sälj bilder

Sälj egenfotograferade eller grafiskt formgivna bilder till tidningar, onlinemagasin, företag och bildbanker på nätet. 

 1. Betalda undersökningar

Betalda undersökningar kan vara svårt att försörja sig på, men passar däremot bra för en extrainkomst. Undersökningarna hjälper företag att hålla sig uppdaterade med marknadens behov och åsikter. Du får betalt per undersökning och kan göra dem hemifrån via datorn.

 1. Coachande samtal

Är du utbildad livscoach, samtalsterapeut eller rådgivare av något slag? Coachande samtal kan enkelt utföras via videolänk och passar därför utmärkt att erbjuda online.

 1. Sälj second hand och vintage

Har du ett öga för kvalitet och gillar gamla saker? Skapa en egen webshop på Tradera eller liknande sajt och gör business av ditt intresse.

 1. Telefonförsäljning, mötesbokning eller kundtjänst

Telefonförsäljning, mötesbokning och kundtjänstarbete är jobb som funkar utmärkt att sköta hemifrån och som vuxit i popularitet de senaste åren. Allt du behöver är en mobil, en dator och en stabil uppkoppling. Alla tre jobb kan göras som extra sysselsättning eller på heltid.

 1. Korrekturläsning

Är du duktig på grammatik och textsammansättning? Sök jobb som frilansande korrekturläsare hos exempelvis contentbyråer och bokförlag. Passar utmärkt att sköta online och kan göras på hel- eller deltid.

 1. Social media manager

Större företag sköter ofta sina sociala medier inhouse, men många mindre företag tar hjälp av externa konsulter. Är du kunnig inom olika sociala kanaler är det här ett seriöst sätt att tjäna pengar online, och också något som kan bli en heltidssysselsättning. 

 1. Jobba som virtuella assistent

En virtuell assistent kan sortera mail, bokföra kvitton, boka möten, göra veckoplaneringar och dylikt åt företag eller en viss person på ett företag. 

 1. Bygg ett personligt varumärke i sociala medier

Influenceryrket har idag hög kredibilitet och erbjuder många möjligheter för den som vill försörja sig på nätet och bygga ett eget varumärke. Konkurrensen är hård, men med rätt ambitioner, målmedvetenhet och engagemang är möjligheterna stora. 

Läs mer: Se även vår artikel med 19 tips för att tjäna pengar snabbt.

Varför jobba online och tjäna pengar hemifrån?

 • Bra möjlighet till extra inkomst vid sidan av.
 • Går att skala upp till heltidsjobb. 
 • Flexibelt – kan skötas från var som helst. 
 • Bra sätt att dryga ut kassan om du exempelvis ska spara till kontantinsats

Förbättra din privatekonomi med hjälp av Zensum

På Zensum brinner vi för att hjälpa privatpersoner förbättra sin ekonomi – dels genom artiklar som denna, dels med vår jämförelsetjänst för privatlån och bolån. Hos oss kan du få hjälp att samla lån för bättre villkor samt hitta bästa möjliga ränta på såväl bolån som privatlån.

Välkommen att upptäcka vår tjänst du med, eller kontakta oss om du behöver hjälp att komma igång. 

Vanliga frågor om att tjäna pengar online

Hur kan man tjäna pengar på internet?

Det finns flera olika sätt att tjäna pengar online. Du kan exempelvis öppna en webshop, sälja bilder, onlinekurser eller översätta texter.

Vem kan tjäna pengar online?

Vem som helst kan tjäna pengar online, förutsatt att man är gammal nog att jobba och har färdigheter som efterfrågas. 

När är det bra tillfälle att tjäna pengar online hemifrån?

Ett onlinejobb kan vara bra om du exempelvis vill dryga ut kassan, bygga en buffert eller spara till en kontantinsats för bostad. Det är också bra om du vill ha ett flexibelt distansjobb.

Vad ska man tänka på när man tjänar pengar online?

Det är viktigt att du redovisar dina inkomster på rätt sätt och betalar rätt skatt. Du kan starta eget företag om du vill, eller använda dig av egenanställningsbolag på nätet.

Här visas ett urval av våra 5-stjärniga omdömen. Betyg beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Omdömens äkthet kontrolleras delvis. Zensum bjuder in kunder som har använt tjänsten via sms/epost att lämna omdömen. Kunder som lämnar omdömen via omdömeslänken verifieras automatiskt. Kunder som inte använder länken när de lämnar omdömen kan Zensum inte verifiera.