Privatlån
2024-02-15
Svenskarnas privatlån och krediter har blivit något färre
TA KONTROLL ÖVER DIN EKONOMI
→ STARTA HÄR
Kostnadsfri tjänst - digital ansökan

Svenskarnas privatlån och krediter har blivit färre 

Zensum har undersökt hur många lån eller krediter (utöver bostadslån) svenskarna har i snitt och hur trenden har sett ut senaste åren. Resultatet visar att antalet lån och krediter har blivit något färre.

I undersökningen har Zensum gått igenom de låneansökningar som inkom till Zensum under perioden och som ledde till förmedlade lån. Resultatet visar en nedåtgående trend och att antalet lån eller krediter har minskat sedan början av 2020. I januari 2020 låg antalet krediter på 3 st i snitt, och i maj 2023 låg antalet på 2.4 st. Som högst låg snittantalet på 3.3 i september 2020, och som lägst på 2.3 i mars 2023.

Antal lån och krediter (utöver bostadslån) januari 2020-maj 2023.

Om undersökningen

Undersökningen är gjord av Zensum, och är baserad på statistik från perioden januari 2020- maj 2023. Statistiken baseras på data från de ansökningar som inkommit till Zensum under samma period och som lett till förmedlade lån.

Jämför, omförhandla eller samla lån

Att omförhandla eller samla sina lån har många fördelar: Genom att omförhandla ditt privatlån och byta ut det mot ett billigare kan du sänka din räntekostnad och få pengar över till annat. Ett samlingslån kan sänka din månadskostnad och få ner den totala kostnaden för räntor och lån. Om du samlar dina lån får du även bättre överblick över din ekonomi, med ett lån istället för flera får du en enda faktura och behöver inte hålla koll på amorteringar och räntor för flera lån. När du samlar lånen kan du dessutom få bättre kreditvärdighet, vilket kan ge dig bättre lånevillkor vid ett senare tillfälle.

Kostnadsfritt och icke-bindande

Hos Zensum kan du både jämföra, omförhandla och samla dina privatlån. En låneansökan via Zensum är alltid kostnadsfri för dig som kund, och aldrig bindande.

Här visas ett urval av våra 5-stjärniga omdömen. Betyg beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Omdömens äkthet kontrolleras delvis. Zensum bjuder in kunder som har använt tjänsten via sms/epost att lämna omdömen. Kunder som lämnar omdömen via omdömeslänken verifieras automatiskt. Kunder som inte använder länken när de lämnar omdömen kan Zensum inte verifiera.